"Loading..."

Виставка "Пов'язані Долею"

Запрошуємо 

з 17.01.2020 р. по 17.02.2020 р. 

на музейну експозицію «Українське село 60-70 рр. ХХ ст.»
в хату з с. Кагамлик Глобинського району Полтавської області!

Саме там триває виставка «Пов’язані Долею», присвячена вшануванню пам’яті Олексія Леонтійовича Долі – видатного українського вченого-етнографа, Заслуженого працівника культури, одного з найвідоміших фахівців з народного мистецтва в Україні, який справою свого життя вважав відродження, розвиток і примноження традицій народного мистецтва.
Метою виставки є продовження започаткованої Долею справи - популяризації українських традиційних народних промислів і ремесел, а також імен майстрів, які сьогодні активно працюють в традиції, розвивають її і, тим самим, рятують від забуття.
На виставці експонуються вироби з різних матеріалів – соломки, рогози, дерева, глини, тканини, ниток, що представляють типові промисли та ремесла різних регіонів України – гончарство, ложкарство, ліжникарство, килимарство, художню вишивку, писанкарство, різьбярство, соломо плетіння, дитячу іграшку.
Майстри, роботи яких будуть представлені, є почесними учасниками ярмарків народного мистецтва, які щороку проводяться в музеї просто неба.

Коментарів: 0
Залиште свій коментар